زومیت ایران

  • ۰
  • ۰
بررسی

پایان نامه کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی

222 صفحه

چکیده:

زبان فروغ زبانی است آهنگین و ملایم و صمیمانه و روان، شاید نزدیک ترین زبان ادبی به طبیعت، کلام عادی باشد که آن همه نیما به آن سفارش می&zwnj کرد و همین زبان است که بیشتر موسیقی خود را از موسیقی مکالمه و روایت گرفته است تا از عروض.

و گاهی « فروغ» برای حفظ این آهنگ طبیعی، قوانین عروض رسمی&zwnj را به صورت طبیعی رعایت نکرده است. این زبان از طرف دیگر زبانی است سخت عاطفی و مؤثر، چون از دل برآمده و بوی صداقت و صمیمت می&zwnj دهد، همان که خودش می&zwnj گفت : « شعر صمیمانه نه فاضلانه» .

زبان شیرین فروغ، زبانی است منبعث از مکالمات روزانه مردم و گفتگوهای عادی در محیط طبیعی زندگانی. و موسیقی شعر برگرفته از زبان است و باید موسیقی مأنوس مردم همان روزگار باشد. به همین دلیل است که اشعار زیبا و دلنشین فروغ، در ما احساسی به وجود می&zwnj آورد که اشعار بسیار عالی تر دوره&zwnj های قدیم از ایجاد آن قاصرند.

خودِ فروغ به زبان خاص خود و اصولاً اهمیت زبان در انتقال احساس و ایجاد موسیقی توجه داشت و گفتگوهای وی در توضیح مطلب فوق مهر تأکید را می&zwnj کوبد :

« اگر دید، دید امروزی باشد، زبان هم کلمات خودش را پیدا می&zwnj کند و وقتی زبان یکدست و صمیمی&zwnj شد، وزن خودش را با خودش می&zwnj آورد و به وزن&zwnj های متداول تحمیل می&zwnj کند. (شمیسا، 1376 : 98 &ndash 96) آنچه معلوم است این است که فروغ برای عروض و وزن ارزشی قائل نیست و می&zwnj گوید : « لازم نیست وزن و قافیه را رعایت کنی. سعی کن با ریتم کلمات، یک حرکت کلی به وجود بیاوری که شنیدنی باشد، یعنی در گوش تبدیل به یک نوع شود. »

فروغ، با ذوق و قریحه خدادادی خود مؤفق به ابداع چندین وزن عروضی تازه شد و نیز چند وزن نادر دارد با اینکه می&zwnj گفت : « من هیچ اوزان عروضی نخوانده ام» .

واژگان کلیدی : فروغ - موسیقی &ndash عروض &ndash قافیه



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-103605-%d8%a8%d8%b1%d8%b1%d8%b3%db%8c-%d9%85%d9%88%d8%b3%db%8c%d9%82%db%8c-%d8%a7%d8%b4%d8%b9%d8%a7%d8%b1-%d9%81%d8%b1%d9%88%d8%ba-%d9%81%d8%b1%d8%ae-%d8%b2%d8%a7%d8%af-%d8%a8%d8%a7-%d9%86/
  • ۹۵/۰۶/۱۹
  • gfhnvn asdasd

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی